Dawn of the Technomages  



TECHNO-MAGES
Η Επόμενη Εκπληκτική Γενιά Μάγων
Γράφει ο Γιώργος Ιωαννίδης



Είμαι κι εγώ από εκείνους που πιστεύουν πως η ανθρωπότητα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τα τελευταία πέντε χιλιάδες χρόνια. Αυτό που αλλάζει είναι μονάχα ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύουμε το σύμπαν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο ζήτημα της μαγείας, η οποία, όπως όλα δείχνουν, διανύει τώρα την τρίτη περίοδο της εξέλιξής της…

Οι 3 Φάσεις στην Εξέλιξη της Μαγείας
Από το ευαγγέλιο (ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός) της σύγχρονη Χαοτικής Μαγείας, το Liber Kaos του Peter J. Carroll, διαβάζω τα εξής:
«Δύο είναι οι μεγάλες, γνωστές μαγικές φιλοσοφίες του κόσμου: ο Ανιμισμός και ο Πνευματισμός. Ο Ανιμισμός στηρίζεται στη θεωρία ή στην παρατήρηση πως όλα τα φαινόμενα –και όχι μόνο τα φυτά και τα ζώα– είναι έμψυχα ή ζωντανά κατά κάποιον τρόπο.
»Ο Ανιμιστής μάγος επιδιώκει να εργαστεί με τις ζωτικές αρχές σε κάθε φαινόμενο. Η ζωτική αυτή αρχή ή αλλιώς mana αντιπροσωπεύει τόσο τη δύναμη όσο και την ποιότητα του φαινομένου.
»… Ο Πνευματισμός (Spiritism) από την άλλη πλευρά θεωρεί πως σε όλα, στον κόσμο και παντού, υπάρχει κάποιο πνεύμα το οποίο είναι ικανό να σκέφτεται, να θυμάται και να αισθάνεται. Συνεπώς, μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί του, να το παρακαλέσει, να συνεργαστεί μαζί του, ακόμη και να το απειλήσει…
»Ο Πνευματισμός μπορεί να ερμηνευτεί ως η προβολή της ανθρώπινης ψυχολογίας σ’ όλα τα φαινόμενα του κόσμου σε μια προσπάθεια ελέγχου ή επικοινωνίας με αυτόν.
»… Η τρίτη μεγάλη φιλοσοφία (που βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακή φάση) είναι η Μαγική Θεωρία του Χάους… η οποία, όταν θα ωριμάσει, δικαίως θα αντιπροσωπεύει την αρμονική ένωση της μαγείας και της επιστήμης, πράγμα που είναι απαραίτητο για μια πλήρη περιγραφή της πραγματικότητας».
Οι γραμμές αυτές δημοσιεύτηκαν το 1992, περιγράφοντας συνοπτικά μια εξελικτική πορεία χιλιάδων χρόνων. Έπειτα λοιπόν από τόσους αιώνες μαγικής προσπάθειας, ο άνθρωπος, αφού διατύπωσε με όλους σχεδόν τους δυνατούς τρόπους τις κοσμικές αντιστοιχίες και τις μαγικές σταθερές, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όλες οι μέθοδοι λειτουργούν το ίδιο, πως όλα τα διαφορετικά τυπικά είναι σωστά, αρκεί κανείς να έχει πίστη στις μεθόδους του και επίγνωση της θέλησής του.
Η Χαοτική Μαγεία είναι ίσως το πιο ελεύθερο σύστημα μαγείας που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα! Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι το καλύτερο ή και το τελευταίο.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Carroll, η νέα μαγεία θα πρέπει να παντρεύει αρμονικά την επιστήμη με τη μαγεία, ακόμη ίσως και την τεχνολογική δύναμη με την ανθρώπινη θέληση και φυσικά τη μεταφυσική φιλοσοφία. Όλα αυτά ίσως αργήσουν να πραγματοποιηθούν. Ήδη γνωρίζουμε όμως το πρόσωπο και σε γενικές γραμμές τη μορφή και την ποιότητα αυτής της επερχόμενης τέταρτης περιόδου εξέλιξης της μαγείας.
Πρόκειται για την techno-mage…

Η Μελλοντική Τέταρτη Περίοδος
Techno-mage ή τεχνο-μαγεία είναι το αμέσως επόμενο, αναπόφευκτο βήμα που θα κάνουν τα μαγικά συστήματα στους αιώνες που ακολουθούν. Στην τεχνο-μαγεία η τεχνολογία θα χρησιμοποιείται με τρόπο τέτοιο ώστε να έχει τα ίδια θαυμαστά αποτελέσματα που είχαν και οι κλασικοί μάγοι.
Στην τεχνο-μαγεία οι τεχνο-μάγοι (techno-mages) θα πρέπει να είναι το ίδιο ασκητικοί και μυστηριώδεις όπως ακριβώς οι αρχαίοι μάγοι, καθώς μονάχα στην απομόνωση και στη φιλοσοφία ανακαλύπτει κανείς τα μυστικά της λειτουργίας του σύμπαντος.
Η τεχνολογία της τεχνο-μαγείας είναι επιστήμη της γνώσης, θρησκευτικό εργαλείο αναζήτησης και μυστηριακής δημιουργίας.
Η μαγεία της τεχνο-μαγείας είναι ποιητική έκφραση των μαθηματικών εξισώσεων, της λογικής και της διαίσθησης.
Η τεχνο-μαγεία είναι η επιστήμη των θαυμάτων και η τεχνολογία της μαγείας. Είναι τέχνη και ταυτόχρονα τρόπος ζωής. Ως εκ τούτου, διέπεται από ορισμένους κανόνες που συνοπτικά αποτελούν έναν Κώδικα. Σ’ αυτόν βρίσκει κανείς τις λέξεις-έννοιες κλειδιά: Μοναχικότητα, Μυστικότητα, Μυστήριο, Μαγεία, Επιστήμη, Γνώση, Καλοσύνη.
«Η πρώτη λέξη του Κώδικα είναι μοναχικότητα. Μέσα στη μοναχικότητά της, η αδελφότητα των τεχνο-μάγων έρχεται σε επαφή με μια κοινή αφιέρωση, με κοινά ιδανικά και κοινό σκοπό. Οι τεχνο-μάγοι αναζητούν να κατανοήσουν και να παραγάγουν την ομορφιά και το μυστήριο. Εάν η μοναχικότητά τους παραβιαστεί, εάν ο ένας χτυπήσει τον άλλο, ο κοινός τους σκοπός θα χαθεί στην αναρχία.
»Ένας τεχνο-μάγος θα πρέπει να είναι κύριος της τεχνολογίας, που είναι η δύναμή του. Θα πρέπει να την ελέγχει κάθε στιγμή. Μονάχα με τον έλεγχο μπορεί να πραγματοποιεί το καλό, και είναι αυτή η τελευταία λέξη του Κώδικα».

Ονειροπόλοι, Μάγοι & Ποιητές
Οι προτάσεις που μόλις διαβάσατε ανήκουν στο πρώτο μέρος της τριλογίας μυθιστορημάτων της αστροφυσικού Jeanne Cavelos, The Passing of the Technomages (2001).
Από το ίδιο, πρώτο βιβλίο (Casting Shadows) διαβάζω τα εξής:
«Τι είναι ένας τεχνο-μάγος; Είναι αυτός που μπορεί να μεταστοιχειώσει την επιστήμη σε μαγεία. Αυτός που μπορεί να γνωρίζει όλα όσα μπορούν να γίνουν γνωστά. Αυτός που ποτέ του δεν καταστρέφει. Αυτός που διατηρεί την ψευδαίσθηση, που φυλάει το μυστικό. Μια γενιά ξεχωριστή, μια αρχαία αδελφότητα που επινοήθηκε στο θαύμα, σφυρηλατήθηκε με την πειθαρχία και ολοκληρώθηκε στην τεχνο-μαγεία».
Και κάπου αλλού…
«Είμαστε ονειροπόλοι, δημιουργοί, τροβαδούροι και πλάστες. Μελετούμε τα μυστήρια του λέιζερ και των κυκλωμάτων, τους κρυστάλλους και τους ηλεκτρονικούς σαρωτές, τους ολογραφικούς δαίμονες και τις επικλήσεις εξισώσεων.
»Αυτά είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε και είναι πολλά αυτά που γνωρίζουμε. Δεκατέσσερις λέξεις για να σε ερωτευτεί κάποιος για πάντα, εφτά λέξεις για να φύγει κάποιος δίχως να πονέσει, τον τρόπο να χαιρετάς ένα φίλο που πεθαίνει, το πώς να είσαι φτωχός, το πώς να είσαι πλούσιος, τον τρόπο να ανακαλύψεις από την αρχή τα όνειρά σου όταν ο κόσμος σού τα έχει κλέψει».

Οι Τεχνο-Μάγοι του Babylon 5
Η τεχνο-μαγεία ανήκει μέχρι στιγμής στον ονειρικό κόσμο της επιστημονικής φαντασίας.
Ασφαλώς, πολλοί από εσάς θα έχετε συναντήσει τον όρο σε παιχνίδια ρόλων και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στην πραγματικότητα όμως, η έννοια –στη μορφή τουλάχιστον που σας την παρουσιάζω εδώ– ανήκει αποκλειστικά στον J. Michael Straczynski, αυτόν το σπουδαίο δημιουργό του φανταστικού, το σεναριογράφο και οραματιστή του πολυσυζητημένου Babylon 5 (mystery τ. 26).
Ήταν στην εν λόγω πολυβραβευμένη τηλεοπτική σειρά, και πιο συγκεκριμένα στο επεισόδιο The Geometry of Shadows (προβλήθηκε αρχικά στις 16/11/1994), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η παράξενη αδελφότητα των τεχνο-μάγων.
Αργότερα, όταν η σειρά ολοκληρώθηκε, έπειτα από χρόνια πρωτόγνωρης επιτυχίας για τα δεδομένα του είδους, οι τεχνο-μάγοι θα πρωταγωνιστήσουν στην επίσης τηλεοπτική σειρά του Straczynski, Crusade (1998). Η μερική συμμετοχή όμως του γνωστού δημιουργού θα δώσει χαμηλή τηλεθέαση οδηγώντας τελικά τη νέα σειρά σε άδοξη ολοκλήρωση με 13 συνολικά επεισόδια!
Ακόμη και έτσι όμως, ο κόσμος είδε το όραμα του Straczynski για την επόμενη γενιά μάγων, για την πιο πιθανή εξέλιξη των μαγικών συστημάτων, για μια νέα αρμονική κάστα όπου τεχνολογία και μαγική σκέψη συμβαδίζουν δημιουργικά.
Φυσικά, η φιλοσοφία της τεχνο-μαγείας που παρουσιάζει μέσα από τις ταινίες του ο Straczynski βρίσκει αρκετούς εχθρούς, κυρίως τους οπαδούς περισσότερο παραδοσιακών συστημάτων. Κανείς δεν αμφιβάλλει όμως πως πρόκειται για μια προφητική προσέγγιση…
Οι τεχνο-μάγοι του Babylon 5 είναι άνθρωποι, μέλη μιας εσωτερικής αδελφότητας, που διασκορπισμένοι στο γνωστό σύμπαν μελετούν τις φυσικές λειτουργίες και τους κανόνες που διέπουν τον κόσμο.
Σύμφωνα με το μύθο που δημιούργησαν οι σχετικές τηλεοπτικές σειρές, οι ταινίες και τα μυθιστορήματα, οι τεχνο-μάγοι οφείλουν τη δύναμή τους σε μια ιδιαίτερα παράξενη τεχνολογία εμφυτευμάτων την οποία ανέπτυξε πρώτη πριν από χίλια χρόνια η εξωγήινη φυλή των Tartimude.
Όταν οι τελευταίοι έσβησαν από το πρόσωπο του πλανήτη τους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, η γνώση της τεχνολογίας τους πέρασε σε ορισμένους μύστες οι οποίοι και συγκρότησαν τους πρώτους κύκλους τεχνο-μαγείας.
Σύμφωνα πάντα με το μύθο, η τεχνο-μαγεία είναι εφικτή χάρη στην ένωση της ανθρώπινης σκέψης με τη νανοτεχνολογία και ειδικά εμφυτεύματα που επιτρέπουν την επίδραση του νου στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, οι τεχνο-μάγοι, έχοντας εκπαιδευτεί κατάλληλα, μπορούν με τη συγκέντρωση της σκέψης τους να επηρεάσουν τη φυσική, ελεύθερη ενέργεια που διαποτίζει το κενό ολόγυρά μας προκαλώντας έτσι φαινόμενα παρόμοια με αυτά που γεννά η μαγεία.
Για παράδειγμα, ένας τεχνο-μάγος μπορεί να δημιουργήσει έναν ενεργειακό κύκλο προστασίας γύρω από τον εαυτό του, να επικοινωνήσει «τηλεπαθητικά» με το σκάφος του ή με άλλα μέλη της αδελφότητας, να συμπυκνώσει ελεύθερη ενέργεια δημιουργώντας μικρές σφαίρες φωτιάς, να δημιουργήσει ολογράμματα από πλάσματα και υπάρξεις που ανήκουν στη φαντασία του (δαίμονες, δράκοι κ.τ.λ.), να θεραπεύσει αναγεννώντας τη σάρκα και να επικαλεστεί-αναμορφώσει τη ροή των ηλεκτρονίων.
Προσοχή! Όλες οι παραπάνω διεργασίες είναι πραγματοποιήσιμες μέσα από ένα λεπτό και πολύπλοκο συνδυασμό ψυχικού οραματισμού, νανοτεχνολογίας και σύγχρονης φυσικής. Ο τρόπος παρουσίασης είναι μαγικός, όπως επίσης μυστηριακή είναι η καθημερινή ζωή ενός τεχνο-μάγου.
Ο φανταστικός κόσμος της τεχνο-μαγείας όμως δεν απέχει πολύ από τα γεγονότα που θα βιώσουμε όλοι μας τους αμέσως επόμενους αιώνες…

Νανοτεχνολογία, Cyborgs & Εμφυτεύματα
Οι άνθρωποι-μηχανές (cyborgs) βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας. Στο τεύχος 23 παρουσιάσαμε την εκπληκτική –και για κάποιους εφιαλτική– εξέλιξη της τεχνολογίας που αναζητά τρόπους να δέσει την ηλεκτροχημική σκέψη του εγκεφάλου και τις λειτουργίες των ανθρώπινων νεύρων με τη σιλικόνη και τα μικροτσίπ.
Ήδη Αμερικανοί επιστήμονες μπόρεσαν να κατασκευάσουν ένα μικροσκοπικό ρομποτικό βραχίονα (110 νανόμετρα – ένα νανόμετρο ισούται με το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου!) που αποτελείται από μακρομόρια DNA και ελέγχεται μέσω του ίδιου του DNA που το αποτελεί.
Η συγκεκριμένη νανοτεχνολογική συσκευή, όπως και γενικότερα η εξεζητημένη νεο-νανοτεχνολογία, έχει ευρύ φάσμα εφαρμογών, από την ιατρική μέχρι και την κατασκευή κβαντικών υπολογιστών.
Αναλογιστείτε λοιπόν τις δυνατότητες λειτουργικών νανομηχανών μέσα στον οργανισμό σας.
Μηχανών που θα μπορούν να συνδέουν το ηλεκτρικό μικρο-παράγωγο της βούλησής σας στους εγκεφαλικούς νευρώνες με εξωτερικούς μηχανισμούς.
Το φαινομενικό αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον… μαγικό.
Κάπως έτσι, τα εμφυτεύματα των τεχνο-μάγων συνδέουν το σώμα τους με εξωτερικά όργανα. Η παραδοσιακή αντίληψη περί κοσμικών αντιστοιχιών μετατρέπεται σε ηλεκτρομαγνητική σχέση πομπού-δέκτη. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αυτό που αλλάζει είναι το μέσο.
Και αν οι παραδοσιακοί μάγοι χρειάζονταν μια περίοδο άσκησης και αυτοσυγκέντρωσης για να εκτελέσουν τα θαυμαστά τους, την ίδια διαδικασία οφείλει να εκτελέσει ο τεχνο-μάγος.
Συγκεκριμένα, η επίδραση της σκέψης του τεχνο-μάγου στο περιβάλλον απαιτεί αρχικά τον οραματισμό, τη φαντασιακή ανάπτυξη εξισώσεων δηλαδή, οι οποίες θα επιτρέψουν στο φαινόμενο να εκδηλωθεί.
Καθώς ο τεχνο-μάγος οραματίζεται στη φαντασία του τους φυσικούς νόμους, τα μαθηματικά και τους τρόπους που χρειάζεται για να επιτευχθεί η βούλησή του, οι εμφυτευμένοι νανομηχανισμοί του στέλνουν τις κατάλληλες εντολές σε εξωτερικούς μηχανισμούς, υπολογιστές και άλλα όργανα που θα επιτρέψουν την εκτέλεση του επιθυμητού.
Η «τηλεπάθεια» πάλι μεταξύ τεχνο-μάγων μπορεί απλά να πραγματοποιηθεί χάρη σε εμφυτευμένους μηχανισμούς ραδιοεπικοινωνίας. Ακόμη και η μαγική διόραση μπορεί να εξηγηθεί μέσα από την τηλεπικοινωνία με κάμερες.
Αυτό που πραγματικά είναι δύσκολο είναι η επιρροή της ελεύθερης ενέργειας του περιβάλλοντος, όπως επίσης και η «μαγική» θεραπευτική τέχνη… Δύσκολο, όχι όμως αδύνατο!

Η Παγκόσμια Ζωτική Δύναμη, η Ραδιονική & ο Βιοενισχυτής
Σύμφωνα πάντα με τον Carroll, η Χαοτική Μαγεία βασίζεται σε πέντε βασικούς νόμους, εκ των οποίων ο τελευταίος αφορά τις σχέσεις του νου με τον αιθέρα.
Αν και ελάχιστα γνωρίζουμε για την ακριβή φύση αυτού που έως σήμερα αποκαλούμε αιθέρα, οι σύγχρονοι μάγοι του Χάους αποδέχονται την παρουσία μιας μορφής που είναι πανταχού παρούσα, συνδέει όλα τα πράγματα, ενώ μπορεί ακόμη και να τροποποιήσει τη συμπεριφορά των φαινομένων.
Σε γενικές γραμμές, ο αιθέρας είναι ανάλογος με αυτό που καλείται από τους φυσικούς μορφογενετικό πεδίο, ενώ στον ανατολικό εσωτερισμό ονομάζεται Τσι ή Κι.
Η Rosemary E. Guiley, στο εγκυκλοπαιδικό της βιβλίο για τα παραφυσικά φαινόμενα, περιγράφει την ίδια ακριβώς δύναμη σαν παγκόσμια ζωτική ενέργεια που υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο, διαπερνά τα πάντα και πάνω σε αυτή στηρίζει την υγεία και τη ζωή του καθετί στο σύμπαν.
Οι Ινδουιστές την ονομάζουν πράνα, ο Ιπποκράτης θεραπευτική δύναμη της φύσης (vis medicatrix naturae), ο Γαληνός πνεύμα, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος τέλεσμα, ο αλχημιστής Robert Fludd την αποδίδει με τη λέξη spiritus, ενώ οι Καμπαλιστές την αποκαλούν αστρικό φως. Ο πατέρας του υπνωτισμού Franz Anton Mesmer την αποκαλούσε μαγνητικό ρευστό και ο ψυχίατρος Βίλχελμ Ράιχ οργονική ενέργεια.
Κατά τη διάρκεια συζητήσεών μου με τον φυσικό Παύλο Μανωλούδη για τα μυστικά της οργόνης συγκέντρωσα πληροφορίες σχετικά με τη ριζοσπαστική θεωρία της Ραδιονικής, η οποία έχει κερδίσει σημαντικά τον ακαδημαϊκό κύκλο του πανεπιστημίου του Σάσεξ.
Η μυστηριώδης αυτή παγκόσμια ενέργεια λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο από ένα βιοηλεκτρομαγνητικό πεδίο που σχηματίζεται από την ίδια τη ζωή! Κάθε αντικείμενο μάλιστα, έμβιο ή όχι, έχει τη δική του συχνότητα βιοηλεκτρομαγνητικού πεδίου, ένα είδος αόρατης ταυτότητας.
Οι σύγχρονοι ερευνητές λοιπόν της Ραδιονικής, έχοντας μελετήσει τις διαφορετικές συχνότητες των αντικειμένων, έχουν καταφέρει –αναπαράγοντας κατάλληλα τις συχνότητες– να αναδημιουργούν το αντικείμενο που επιθυμούν!
Αν για παράδειγμα θελήσουμε να εμφανίσουμε μόρια σιδήρου μέσα σ’ ένα ποτήρι νερό, δεν έχουμε παρά να το «βομβαρδίσουμε» με τις συχνότητες σιδήρου, ώστε πραγματικός σίδηρος να σχηματιστεί από το πουθενά!
Με παρόμοιο τρόπο θα μπορούσε ο μελλοντικός τεχνο-μάγος να θεραπεύει τα τραύματα.
Αναλογιστείτε: ένα εμφύτευμα κατάλληλο να εκτελεί ολικό σάρωμα του τραυματία, ένα διαφορετικό εμφύτευμα να πραγματοποιεί την επεξεργασία των πληροφοριών, και το νου του τεχνο-μάγου να οραματίζεται με μορφή εξισώσεων και μαθηματικών συμβόλων τις αναγκαίες διεργασίες για την εκπομπή κατάλληλων συχνοτήτων από τα εμφυτεύματα των χεριών του πάνω στην πληγή.
Κάπως έτσι, με ένα «μαγικό» αλλά τελείως επιστημονικό τρόπο, η κατεστραμμένη σάρκα θα μπορέσει να αναδημιουργηθεί και ο ασθενής να γίνει καλά.
Ίσως όλα αυτά να μοιάζουν ακόμη μακρινά, ποιος όμως θα πίστευε πριν από έναν ακριβώς αιώνα πως ένας πολύπλοκος υπολογιστικός μηχανισμός θα έχει σήμερα το μέγεθος ενός βιβλίου;
Εκτός όμως από τα κατάλληλα εμφυτεύματα και την επίδρασή τους στα βιοηλεκτρομαγνητικά πεδία του περιβάλλοντος, το μυστικό της τεχνο-μαγείας θα πρέπει –θεωρητικά πάντα– να στηρίζεται στην ύπαρξη ενός ειδικού εμφυτεύματος-τσιπάκι το οποίο θα μπορεί να ενισχύει το επίπεδο συγκέντρωσης.
Ο μηχανισμός αυτός θα λειτουργεί αυτόματα σαν ένας βιοενισχυτής, αναπτύσσοντας ακόμη και τις παραψυχικές δυνάμεις του ατόμου. Εν ολίγοις, μιλάμε για ψυχοτρονική τεχνολογία τρίτης γενιάς…
Ασφαλώς, κάπου εδώ, ζητήματα ηθικής και υπαρξισμού προβάλλουν σημαντικούς προβληματισμούς: κατά πόσο ο άνθρωπος μπορεί να είναι μια τέτοια βιο-ψυχοτρονική μηχανή; Μήπως ο βιοενισχυτής οδηγήσει το φορέα του σε διάσχιση του ψυχικού οργανισμού; Μπορεί να γίνουν δηλαδή τα ίδια τα εμφυτεύματα αιτία σχιζοφρένειας;
Η Cavelos στο μυθιστόρημά της τονίζει πως μόνο μέσα από την άσκηση και την αυτογνωσία μπορεί ο τεχνο-μάγος να λειτουργεί σε αρμονία με τη μαγεία του. Άλλωστε αυτή είναι προέκταση και συμπλήρωμα του εαυτού του.
Για το σκοπό αυτό, στην τεχνο-μαγεία η φιλοσοφία είναι το ίδιο απαραίτητη με την επιστήμη. Διαφορετικά, η ψυχή του μάγου θα σβήσει μπροστά στο χάος των δυνάμεων που θα αδυνατεί να ελέγξει αφυπνίζοντάς τες.
Κάπως έτσι, ο Κώδικας απαιτεί Μοναχικότητα, δηλαδή ενδοσκόπηση, ειλικρίνεια και κατανόηση.
Αυτή άλλωστε είναι η πραγματική υψηλή μαγεία.

Σημείωση:
Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό mystery τ. 27.

This entry was posted on Friday 14 November 2008 at Friday, November 14, 2008 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment