Το "Ευαγγέλιο" της Σέκτας του Κθούλου!  


Cthulhu Cult
Venger Satanis
Εκδόσεις: Lulu
Σελ: 166


Ο ρεαλιστικός τρόπος γραφής του Λάβκραφτ, όπως επίσης και το αποκρυφιστικό περιεχόμενο των έργων του, έκαναν αρκετούς να πιστέψουν στη μεταφυσική πλευρά της μυθολογίας Κθούλου, αναγνωρίζοντας μάλιστα βασικές αρχετυπικές αλήθειες στις ιστορίες με τους Μεγάλους Παλαιούς. Ξεκινώντας από τον Anton Ζ. LaVey και τον Kenneth Grant, έως τον Simon και τον Konstantinos, όλοι, λίγο ή πολύ, μπόλιασαν στο δικό τους αποκρυφισμό έννοιες και όρους της μυθολογίας Κθούλου, με αποτέλεσμα σήμερα να μιλάμε συχνά για την ύπαρξη ενός Λαβκραφτικού Σατανισμού!
Το παρόν βιβλίο –δημιούργημα του Darrick David Dishaw– ανήκει σ’ αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Αποτελεί τη βίβλο της νεοϊδρυθείσας Λατρείας Κθούλου που εργάζεται υπογείως για την επιστροφή των Παλαιών, μέσα από μαγικά τυπικά και τη διάδοση της σκοτεινής τους ιδεολογίας. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο μυθιστόρημα φαντασίας αλλά για ένα γριμόριο και παράλληλα ένα φιλοσοφικό μανιφέστο, που δεν είναι όμως αρκετά προσεγμένο, ώστε να γίνει κλασικό και εύχρηστο σαν το Necronomicon του Simon ! Το βιβλίο κυκλοφόρησε ευρέως στις αρχές του 2007, ουσιαστικά όμως απευθύνεται μονάχα στους fan της μυθολογίας Κθούλου και στους συλλέκτες μαγικών βιβλίων.


This entry was posted on Friday 2 January 2009 at Friday, January 02, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment