Πως ο Λάβκραφτ "Γέννησε" την Θεωρεία των Αρχαίων Αστροναυτών!  


The Cult of Alien Gods:
H.P. Lovecraft and Extraterrestrial Pop Culture

Jason Colavito
Εκδόσεις: Prometheus Books
Σελ: 398



Τα βιβλία που έχουν ασχοληθεί με τον Λάβκραφτ και τη μυθολογία Κθούλου είναι πράγματι πολλά. Το έργο του Colavito ωστόσο ξεχωρίζει, καθώς προτείνει μια εντελώς νέα θεωρία: υποστηρίζει πως ο ουσιαστικός εμπνευστής της θεωρίας των αρχαίων αστροναυτών ήταν άθελά του ο ίδιος ο Λάβκραφτ!
Ο συγγραφέας –τακτικός συντάκτης του περιοδικού Sceptic– διατυπώνει την άποψη πως η διάδοση των διηγημάτων του Λάβκραφτ στη Γαλλία κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ενέπνευσε μια σειρά από συγγραφείς κλειδιά (όπως οι L. Pauwles, J. Bergier, R. Charroux), οι οποίοι στη συνέχεια προσέφεραν τη βασική ύλη στον Έριχ Φον Νταίνικεν για την ολοκλήρωση των θεωριών του.
Η παρουσίαση των στοιχείων, έτσι όπως γίνεται από τον Colavito, είναι άκρως ενδιαφέρουσα, αν και σε πολλά σημεία το κείμενο χάνει το ενδιαφέρον του. Η εικονογράφηση είναι σχετικά φτωχή, σε αντίθεση βέβαια με τη βιβλιογραφία, που διακρίνεται για τον πλούτο της.


This entry was posted on Tuesday 6 January 2009 at Tuesday, January 06, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment