Ο Λάβκραφτ Ξανά στο Προσκήνιο της 9ης Τέχνης  


The Strange Adventures of H.P. Lovecraft
Images Comics Publication


Ένα νέο, πολλά υποσχόμενο κόμικ θα κάνει σύντομα την παρουσία του στην διεθνή αγορά. Πρόκειται για το The Strange Adventures of H.P. Lovecraft από την Images.
Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται για μια δυνατή και μεγάλη παραγωγή, που τονίζει όμως τα σημερινά δεδομένα της αμερικάνικης pop αντίληψης: βία, monster-hunting και επιδερμικό σενάριο! Όπως και να έχει, αποτελεί μια προσθήκη στην τρέχουσα λίστα της λαβκραφτικής ακμής, επιβεβαιώνοντας αυτό που αναφέρω συνέχεια, πως τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο παράγονται είδη ψυχαγωγίας με λαβκραφτικό περιεχόμενο, και αυτό διότι η συλλογική ψυχολογία μας ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία των πρωταγωνιστών στις ιστορίες του Χάουαρντ!
Πρόκειται δηλαδή για σκεπτικιστές/αγνωστικιστές μετά-αστούς που βιώνουν με τρόμο την μοναξιά μέσα σ’ ένα γυμνό από ελπίδα σύμπαν, μα συνάμα κατοικημένο από αλλόκοτες υπάρξεις – περίεργες διότι δεν ταιριάζουν στην υπάρχουσα αντίληψη μας, στα νοητικά στεγανά, και στα δόγματα με τα οποία έχουμε οικοδομήσει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας μας!
Όπως και να έχει το παραπάνω κόμικ δεν είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στην αγορά. Η Boom για παράδειγμα έχει στηρίξει μεγάλο μέρος των προϊόντων της στο mythos, όπως επίσης υπάρχει αυτό, αυτό (ναι υπάρχουν και άλλα!), αυτό, αυτό (αν είναι δυνατόν!), αλλά και αυτό!!!
Αξίζει να σημειώσω τέλος πως η Universal αγόρασε τα δικαιώματα για να μεταφέρει την σειρά στην Μεγάλη Οθόνη!! Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ron Howard!


This entry was posted on Saturday 28 February 2009 at Saturday, February 28, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment