H Αιγυπτιακή Βίβλος του Βαμπιρισμού  


Asetian Bible
Συγγραφέας: Luis Marques
Εκδόσεις: Aset Ka
Σελίδες: 300


Ακόμη ένα έργο βαμπιρικού μυστικισμού, μιμίδιο ουσιαστικά των βιβλίων του Temple of the Vampire!
Καταρχήν είναι εμφανές πως δεν πρόκειται για μια κάποια αρχαία μυστική παράδοση όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, αφού στην σελίδα 19 ο συγγραφέας αναφέρει πως ίσως κυκλοφορήσουν στο μέλλον αναθεωρημένες εκδόσεις ανάλογα με τις έρευνες τους… γεγονός που σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο συγκεντρωμένο υλικό χιλιάδων ετών όπως όφειλε να υπάρχει, αλλά είναι μια υπό εξέλιξη συγκριτική πρακτική!
Η ιστορική τεκμηρίωση επίσης είναι υπερβολικά ρηχή, σε αντίθεση ίσως με τον Michael Ford ο οποίος στο βιβλίο του Book of the Witch Moon (σελ. 214) αναγνωρίζει επίσης μια πιθανή βαμπιρική ρίζα στα μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου!
Θα ήθελα επίσης να τονίσω την αναφορά στην κοσμολογία των Otherkins (σελ. 99) γεγονός που μειώνει ακόμη περισσότερο, στα μάτια μου τουλάχιστον, την προσπάθεια των Ασετιανών.
Τέλος, εντύπωση μου προκάλεσε η αντιπαλότητα μεταξύ των παιδιών της Ίσιδας με τους ακόλουθους του Σεθ, κι αυτό διότι ο Σεθ κυριαρχεί λίγο ως πολύ στο σύνολο του LHP, της ίδιας παράταξης που από όσο έχω καταλάβει ανήκει και το Order of Aset Ka.
Εν κατακλείδι, δεν πιστεύω πως η συγκεκριμένη Βίβλος μπορεί να λειτουργήσει δυναμικά στην ψυχοσύνθεση των αναζητητών του βαμπιρικού μυστικισμού, όχι τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο που το καταφέρνουν τα βιβλία του ToV! Συμπαθητική λοιπόν έκδοση, με χαριτωμένη εικονογράφηση, αλλά κατώτερο ακόμη και από το Codex της Michelle Belanger!


This entry was posted on Sunday 15 March 2009 at Sunday, March 15, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment