Ο Parsons, ο Λάβκραφτ & το Μυστικό της Αβύσσου  


The Key of the Abyss
Anthony Testa
Εκδ.: Lulu Σελ.: 357


Το 1946, ο Jack W. Parsons, ένας λαμπρός επιστήμονας και μαθητής του Άλιστερ Κρόουλυ, ταξίδεψε στην έρημο Mojave όπου και ήρθε σε επαφή με την θεότητα Babalon. Η δε μαγική εργασία, έμεινε γνωστή ως Babalon Working.
Πολλοί σήμερα αμφιβάλουν για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την περίοδο, φτάνοντας να μιλάνε μάλιστα για το άνοιγμα μιας πύλης από όπου πέρασε στον κόσμο μας μια ισχυρή δύναμη.
Κάποιοι πιστεύουν πως η τελετουργία του Parson συμπλήρωσε το έργο της αποκάλυψης του Liber Al στον Κρόουλυ το 1904, και προκάλεσε την προσοχή των εξωδιαστατικών όντων για τον πλανήτη μας. Κάπως έτσι, ερμηνεύουν ακόμη και το φαινόμενο των UFOs σαν το αποτέλεσμα αυτής της μαγικής εργασίας.
Ο Anthony Testa εξετάζει τα γεγονότα πίσω από το Babalon Working, συγκρίνει τις ερμηνείες γνωστών αποκρυφιστών και ερευνητών πάνω στο θέμα, και παρουσιάζει την δική του πιθανή ερμηνεία των όσων συνέβησαν το 1946.
Το βιβλίο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αν και ο τρόπος γραφής δυσκολεύει σε αρκετά σημεία, ενώ περιορίζεται στην αποκρυφιστική παρά στην ufoσυνωμοσιολογική πλευρά του ζητήματος.
Αναμφίβολα το σημείο-έκπληξη του βιβλίου είναι το κεφάλαιο 23 όπου ο συγγραφέας συγκρίνοντας την Μυθολογία Κθούλου με την μαγική εργασία του Parsons, συμπεραίνει πως η δύναμη που ήρθε στο κάλεσμα του 1946, πρέπει να βρίσκεται σε συμπάθεια με το ίδιο ρεύμα που ο Λάβκραφτ είχε ονειρευτεί και καταγράψει στα κείμενα του δεκαετίες νωρίτερα!
Συγκεκριμένα, ταυτίζει μέσω της γεματρίας τον Νυαρλαθοτέπ και τον Αζαθώθ με το όνομα Babalon καθότι δίδουν τον αριθμό 11!
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το web site του συγγραφέα ή ακόμη να διαβάσετε το επίμαχο κεφάλαιο, εδώ.This entry was posted on Wednesday, 1 July 2009 at Wednesday, July 01, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment