Μια ΜετάΒιομορφική Μουσική για το Νεκρονομικόν  


Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που έχουν μελοποιήσει αποσπάσματα από το έργο του Λάβκραφτ ή που έχουν συνθέσει δικά τους μουσικά πειράματα. Πρώτη φορά όμως συναντώ μια δημιουργία που πραγματικά «τρυπάει» τον μυαλό!

Πρόκειται για το Transbiomorph’s Necronomicon, μια συλλογή από 5 κομμάτια εμπνευσμένα από το ακατονόμαστο μαύρο τόμο, και το βιβλίο της Asenath Mason, Necronomicon Gnosis (2007). Πίσω από την παραγωγή βρίσκεται ο βραζιλιάνος Edgar Franco (Posthuman Tantra) ο οποίος καταφέρνει με την αλλόκοτη μουσική του να δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία, μια ηχητική αίσθηση που μοιάζει να διασπά από μακρινές διαστάσεις τα φίλτρα της ανθρώπινης σκέψης για να μείνει στο τέλος η ψυχή γυμνή και απροστάτευτη, έτοιμη να δεχτεί τους ύμνους για την αφύπνιση των Μεγάλων Παλαιών.
Το εν λόγω soundtrack μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και σε τελετουργικά του Ρεύματος!
Για περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό το μοναδικό ακουστικό κατασκεύασμα της σκοτεινής sci-fi industrial μουσικής σκηνής, θα βρείτε εδώ, και εδώ.
Διαβάστε επίσης εδώ, μια εξαιρετική συνέντευξη του καλλιτέχνη.

This entry was posted on Saturday, 2 January 2010 at Saturday, January 02, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment