Η Δομή του Βωμού στο «Ναό» του Νυαρλαθοτέπ  


«Ο αληθινός βωμός είναι κατασκευασμένος στο αστρικό πλάνο με βάση την εικόνα που έχει ο νους από τον υλικό βωμό που υφίσταται σαν χειροπιαστό θεμέλιο, ορίζοντας έτσι την τοποθεσία, την μορφή και το μέγεθος του αστρικού βωμού».
Αυτό έγραψε ο Donald Tyson στο βιβλίο του Grimoire of the Necronomicon (2008) παραθέτοντας την δομή του βωμού με βάση την δική του ερμηνεία για το Ρεύμα του Νεκρονομικόν.
Καθώς όμως το Ρεύμα δεν διαθέτει δόγματα, δεν υπάρχει μια πάγια αποδεκτή δομή για τον Ιερό Χώρο του μύστη που θέλει να εξερευνήσει τα μονοπάτια των Μεγάλων Παλαιών. Κάπως έτσι, ο κάθε ασκητής είναι ελεύθερος να εκφράσει την δημιουργικότητα του στο βωμό –που είναι εικόνα της κοσμολογίας του Ρεύματος– με τρόπο τέτοιο ώστε να ενισχύει την φαντασία του: το βασικό εργαλείο στη μαγεία του Νεκρονομικόν!

Η φωτογραφία που συνοδεύει το παρών κείμενο, είναι από βωμό αφιερωμένο στον Μαντατοφόρο Νυαρλαθοτέπ (σ’ αυτό το link μπορείτε να βρείτε μια προτεινόμενη διάταξη για βωμό αφιερωμένο στον Κθούλου). Η εικόνα του αντιπροσωπεύετε από το μαύρο άγαλμα του Αιγυπτίου Ανούβη, τον γιο του Σεθ και Άρχων των Νεκρών Ονομάτων.
Δεξιά και αριστερά του βρίσκονται δυο κεριά διαφορετικών χρωμάτων (λευκό και μαύρο), που συμβολίζουν τους δυο αντίθετους πόλους που η θεότητα εξισορροπεί.
Δίπλα στο δεξί κερί υπάρχει η σφαίρα που συμβολίζει τον Πύρινο Κόσμο, το σύμπαν έτσι όπως το γνωρίζουμε.
Δίπλα στο αριστερό κερί υπάρχει ο Κύβος του Λεμαρσάν που συμβολίζει τους κόσμους πέρα από τις διαστάσεις που γνωρίζουμε.
Δίπλα στο δεξί κερί υπάρχει η καμπάνα που η δόνηση της προσκαλεί τις δυνάμεις ανάμεσα στους κόσμους.
Μπροστά από την εικόνα του θεού και τα δυο κεριά, βρίσκονται τα Εφτά Φώτα, εφτά μικρά κεριά που συμβολίζουν τις εφτά παραδοσιακές πλανητικές ζώνες που χωρίζουν τον άνθρωπο από την Πηγή των πραγμάτων.
Μπροστά ακριβώς υπάρχει το μαγικό βιβλίο, ένα ελλιπές αντίγραφο του μαύρου τόμου των Νεκρών Ονομάτων – επάνω του ακουμπάει το μαγικό μαχαίρι (Ξίφος του Κριού), το βασικό εργαλείο που συγκεντρώνει και προεκτείνει την Θέληση του μάγου. Η λαβή του περιέχει τον ηλιακό κριό (έμβλημα του Μυστικού Ήλιου) ενώ η λεπίδα του είναι κυματοειδής παριστάνοντας την φιδότροπη ροή της ενέργειας σε όλα τα πράγματα, υλικά και πνευματικά.
Δίπλα και αριστερά βρίσκεται το σεληνιακό κύπελλο που μεσολαβεί και ενώνει τους αντίθετους κόσμους.
Δίπλα και άκρη αριστερά βρίσκεται η θήκη όπου ο μάγος τοποθετεί τα δαχτυλίδια του: τον Σκαραβαίο της Αιγύπτου που συμβολίζει το αναγεννημένο πνεύμα, και το Αστέρι του Χάους που καθοδηγεί τον μύστη στο μονοπάτι των Μεγάλων Παλαιών. Στην βάση της θήκης, υπάρχει η παράσταση του Μαύρου Ήλιου που διαποτίζει με την φλόγα του τα δαχτυλίδια.
Ο βωμός συμπληρώνετε από ένα μαύρο ύφασμα με κεντημένη την πεντάκτινο που συμβολίζει την πληρότητα του ανθρώπου-αναζητητή.
Αυτός είναι ο βωμός, ο αφιερωμένος στο Έρπων Χάος και η απλότητα του μαρτυρά την καθαρότητα της καρδιάς.

Χαίρε ω Νυαρλαθοτέπ – Μυριόμορφε Αγγελιοφόρε και Οδηγέ στον Μαύρο Θρόνο.
Ία, Ία, Ία
ΑΖΑΘΩΘ

This entry was posted on Saturday 13 February 2010 at Saturday, February 13, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment