Είσοδος στα Μυστήρια των Μεγάλων Παλαιών  


Ο σκοπός της τελετής αυτής είναι να εισάγει το άτομο στα μυστήρια του Ρεύματος του Νεκρονομικόν ξυπνώντας τις αισθήσεις και την έμφυτη γνώση για την αλήθεια που κρύβουμε όλοι μέσα μας, αλλά έχουμε λησμονήσει ως σαν να είναι νεκρή!


Το τυπικό μπορεί πραγματοποιηθεί νύχτα χωρίς φεγγάρι, στην όχθη της θάλασσας.
Ο μάγος είναι γυμνός από όλα τα σημάδια της κοινωνικής του θέσης, και μένει ξαπλωμένος στην άμμο μέχρι ο άνεμος να κρυώσει τα κόκαλα του.
Στην συνέχεια, στέκεται όρθιος, στην μέση ενός τριγώνου που σχεδιάζει με αλάτι.
Σε κάθε μια από τις κορυφές υπάρχει μια πέτρα πάνω στην οποία είναι τοποθετημένο ένα αναμμένο κερί (κόκκινο, λευκό και μαύρο).

Ένωσε τις πέτρες μ’ ένα κύκλο, και αφού το πνεύμα σου ηρεμήσει, πες τα εξής: Εγώ ο _____ ζητώ να βαδίσω στο μονοπάτι των Νεκρών Θεών. Γνωρίζω τους Κινδύνους, γνωρίζω τις Ευλογίες, γι’ αυτό και στέκω εδώ μονάχος, έτοιμος να με αφυπνίσω με τις απόκρυφες αλήθειες.

Λάβε την στάση του Άστρου και πες: Τα Άκρα μου είναι η Σαμπ-Νίγκουραθ. Ο δεσμός μου στους πόνους και τις χαρές του κόσμου.
Κάνε σπονδή με κόκκινο κρασί στην αντίστοιχη πέτρα.

Λάβε την στάση του Όσιρη και πες: Ο Κορμός μου είναι ο Νυαρλαθοτέπ. Η δυνατή στήλη που ενώνει τους κόσμους.
Κάνε σπονδή με κόκκινο κρασί στην αντίστοιχη πέτρα.

Λάβε την στάση του Αρποκράτη και πες: Το Κεφάλι μου είναι ο Αζαθώθ. Είδωλο της μυστικής καρδιάς του κόσμου.
Κάνε σπονδή με κόκκινο κρασί στην αντίστοιχη πέτρα.

Κόψε μια μικρή τούφα από τα μαλλιά σου και άφησε την να καεί στο κερί που βρίσκεται μπροστά, λέγοντας τα εξής: Μέχρι σήμερα ήμουν ένας ανόητος οδοιπόρος. Τώρα αν και παιδί, γνωρίζω την αλήθεια: Δεν υπάρχει μέλος μου που να μην είναι τον θεών! Μπά-α που Νετερού, μπάϊου εν νεχέχ!

Μετά, σβήσε τα κεριά ξεκινώντας από το κόκκινο, λέγοντας: Έχω ντυθεί το φως που με οδηγεί στα μυστικά του Βιβλίου των Νεκρών Θεών.

Έπειτα βάδισε στα νερά μέχρι να φτάσουν στην μέση του κορμιού σου. Τότε, άγγιξε με το δάχτυλο σου το σημείο στο μέτωπο και πες: Ζητώ το Μάτι του Κθούλου να ανοίξει για να ξεδιψάσω με την Γνώση των Νεκρών Θεών. Ξύπνα και Θυμήσου!
Ο μάγος βουτάει μέσα στο νερό και αφήνετε στο ρεύμα και στην ενέργεια του υγρού στοιχείου.

This entry was posted on Monday 16 August 2010 at Monday, August 16, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

15 comments

σχόλιο από Facebook

Stefanos Spanopoulos
Πρέπει να πω ότι πάντα με έκανε να απορώ το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί κάποιος να θέλει να ασχοληθεί με τους Μεγάλους Παλαιούς; Ρωτάω από πραγματική περιέργεια για να μάθω. (Να επισημάνω ότι τους θεωρώ αρχετυπικές οντότητες και όχι "πλήρεις" Θεούς...)

16 August 2010 at 17:17

Απάντησες μόνος σου Στέφανε! Δεν πρόκειται για οντολογικά πλάσματα, αλλά για (κοσμικές) έννοιες. Πρόσεξε όμως λίγο καλύτερα το συγκεκριμένο τυπικό… η ξεχασμένη αλήθεια την οποία αφυπνίζει ο μάγος, είναι πως ο άνθρωπος είναι μέλος των θεών! Είμαστε συνέχεια μια ιερής πραγματικότητας.

16 August 2010 at 17:18

σχόλιο από Facebook

Stefanos Spanopoulos
Κατάλαβα. Ευχαριστώ για την απάντηση (ή πιο σωστά, για την υπόδειξη). Το τελετουργικό είναι πραγματικά ενδιαφέρον, αν και έξω από τις "σφαίρες" με τις οποίες ασχολούμαι. :)

16 August 2010 at 17:18

σχόλιο από Facebook

Maria Aristarxoy
kai apo praktiskiw pleyras ti 8a kerdisi o magos poy 8a efarmosi to teletoyrgiko ;

16 August 2010 at 17:19

Αν εννοείς από «θεαματικής» πλευράς, όχι… δεν πρόκειται να αναδυθείς από το νερό σαν αβυσσαίος, ούτε θα ανοίξουν οι Πύλες του Γιογκ-Σοθώθ για να αποκαλυφτεί η σκάλα προς τον Μαύρο Θρόνο.
Το τυπικό έχει συγκινησιακό χαρακτήρα που συμβάλει στην γενικότερη μεταμορφωτική πορεία του μάγου στο μονοπάτι που επέλεξε. Άλλωστε, αν υπάρχει κάτι που πραγματικά μπορεί να αλλάξει η μαγεία, είναι ο εαυτός μας!

16 August 2010 at 17:19

σχόλιο από Facebook

Maria Aristarxoy
enta3i o eaytos alazi hte pros to kalitero hte pros to xeirotero ti ginete omos oson anafora thn dinami toy magou na prokalh alages simfona me thn 8elisi toy ;diladi oxi mono na mpori na alaksi ton eayto toy alla kai toys aloys.

16 August 2010 at 17:19

Κι όμως, δεν είναι κάτι απλό η αλλαγή, πόσο δε το να βρεις την αληθινή σου θέληση! Και εδώ φυσικά δεν μιλάμε για τις επιθυμίες μας, αλλά για κάτι βαθύτερο. Ως εκ τούτου, γιατί να θέλεις να αλλάξεις τους άλλους όταν πρώτα δεν μπορείς να αλλάξεις εσένα (δεν μιλάω προσωπικά φυσικά);
Η πραγματική θέληση του ατόμου είναι πιστεύω μια βαθιά υπαρξιακή κατάσταση που δεν αφορά τις επιδερμικές ανάγκες της κοινωνικής μας ζωής, αλλά την δύναμη που μας ενώνει με την υπερβατική πραγματικότητα – το πεδίο των θεών ή το συλλογικό ασυνείδητο αν προτιμάς.

16 August 2010 at 17:20

σχόλιο από Facebook

Manu-El Marakakis
Μια απο τις πιο ακρυβεις περιγραφες που εχω συναντησει. Γενικα αυτο ειναι το προβλημα με την συγχρονη μαγεια: σημερα υπαρχει μια πληθορα πληροφοριων σχετικα με την μαγεια, και οι περισσοτεροι αρχαριοι δεν ξερουν τι να πιστεψουν, επιδη περνουν πολλες ενοιες με κυριολεκτηκη σημασια... Δεν κατανοουν οτι πρην αρχισουν να αλλαζουν τον κοσμο γυρο τους πρεπει να υποστουν πρωτα μια τεραστια εσωτερικη αλλαγη, και ταυτοχρονα να αναπτυξουν μια νεα αντιληψη του κοσμου...

31 August 2010 at 22:48

σχόλιο από Facebook

Maria Aristarxoy
pera apo thn 8eoria yparxoyn martiries gia atoma poy kataferan na prokalesoyn allages symfona me thn 8elisi toys ;giati pistebo oti an den mporis na epireasis pragmata kai katastasis tote den exis kamia dinami kai to na prokalesis allages ston eayto soy pistebo einai kati aplo se sxesi me thn pragmatikh dynami

31 August 2010 at 22:48

σχόλιο από Facebook

Manu-El Marakakis
Δεν αντιλεγω, απλα μηλαω για τα πρωτα βηματα... η δυναμη που αποζητας δεν μπορει να αποκτηθει κανοντας μαγγανιες. Πρεπει να αλλαξεις μεσα σου, εαν θελεις να κανεις "θαυματα". Πρεπει να τελειοποιησεις την ανθρωπηνη "μορφη" σου, οστε να μπορεσεις να την απαρνηθεις και να "αναγενηθεις" ως μια παντοδυναμη οντοτητα.

31 August 2010 at 22:49

σχόλιο από Facebook

Manu-El Marakakis
Να απελευθερωθεις απο τους επιγειους περιορισμους που δημειουργει και σου επιβαλει το συνολο, να μπεις σε μια κατασταση οπου θα αντιλαμβανεσε τον κοσμο οπος πραγματικα ειναι, απο μια θεση παρατηρητη που βρησκετε εξω απο την μυρμιγγοφωλια. Μονο απο αυτην την θεση θα μπορεσεις να επεμβεις με τον τροπο που αποζητας, διωτι τοτε θα εισαι μια μικρογραφια ενος θεου.

31 August 2010 at 22:49

σχόλιο από Facebook

Sasha Non Serviat
Το να κατανοήσει κανείς τί σημαίνει να αλλάζει τον εαυτό του, κι εν συνεχεία να το πράττει, είναι η έννοια της υπέρτατης μύησης. Εϊναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα πράγματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά, αλλά πνευματι...κά). ΠΟλύ καλά τα λέει ο Manu-El. Το να αλλάζεις τα γύρω σου είναι μια κουβέντα, και κατά λάθος μπορεί οποιοσδήποτε να το κάνει - και να σπείρει ταυτόχρονα το χάος. Είναι το ίδιο με ένα ξίφος - ακριβώς το ίδιο. ΤΟ ξίφος είναι η επέκταση του χεριού. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις με το χέρι, τις συνέπειες, τις δυνατότητες, τι θα καταφέρεις με το ξίφος; Και όταν καταλάβεις τις δυνατότητες του χεριού, τις περισσότερες φορές δεν θα σου χρειαστεί καν το ξίφος.Η μαγεία δεν είναι απλά να αλλάζει κάτι έτσι, γιατί μπορούμε. Μόνο αν κανείς πραγματικά καταλάβει τον εαυτό του, και τη σχέση του με το όλον μπορεί να καταλάβει τί σημαίνει να αλλάζει κάτι με τη βούλησή του - και μαζί με αυτό το κάτι να επωμιστεί την ευθύνη όλης της αλυσίδας των αλλαγών που προκαλεί. Αυτή είναι η οπτική που υποτίθεται ότι προσδίδει η μύηση... σε οποιοδήποτε σύστημα και με οποιονδήποτε στόχο.

Γιώργο - με όλη τη συμπάθεια κι εκτίμηση που σου'χω.... αυτά τα πράγματα υπάρχει λόγος που δεν έιναι πάντα για δημόσια κατανάλωση....Καμιά φορά ισχύει το the medium is the message....Λέω εγώ τώρα....

31 August 2010 at 22:50

Sasha – ανοίγεις μεγάλο θέμα που σηκώνει συζήτηση (και με πιάνεις σε φάση που φτιάχνω βαλίτσες), και που μάλλον θα έπρεπε να ξεκινήσει από το Golden Dawn του Regardie. Η αλήθεια είναι πως η κοινοποίηση τυπικών (τουλάχιστον στην μαγική ερμην...εία του Mythos) μειώνει (εκτός των άλλων) το mystique του, όμως προσπαθώ να στρέψω το Ρεύμα προς μια κατεύθυνση, και κατά συνέπεια πρέπει να παρουσιάζω ορισμένα δείγματα πρακτικής εργασίας.
Maria Aristarxoy – πράγματι κάποιοι μπορούν μέσω του συμβολικού λόγου και της πράξης που δομούν την μαγεία να εκδηλώσουν λανθάνουσες έμφυτες δυνάμεις ή (πιο συχνά) να έρθουν σε επαφή με δυνάμεις από αλλού. Όμως, προσωπικά μιλώντας πάντα, κάτι τέτοιο δεν πιστεύω πως πρέπει να είναι ο μοναδικός σκοπός, κυρίως γιατί ο εντυπωσιασμός των παράξενων φαινομένων μπορεί να σε απομακρύνει από τα ενωτικά οφέλη που προσφέρει μια ιεροτελεστία. Η μαγική εργασία είναι ένα είδος ψυχοενεργειακής μαντάλας όπου οι παραδοξολογικές εκδηλώσεις μπορεί να είναι σημάδια εξέλιξης ή και συμπτώματα μιας ανομολόγητης αρνητικής ψυχολογίας! Κατά την γνώμη μου, ο μάγος πρέπει να επιδιώκει την Γνώση, όχι την Δύναμη, την Επαφή όχι την Επιβολή.
Αλλά ξανά, το θέμα αυτό είναι μεγάλο και λεπτό…

31 August 2010 at 22:50

σχόλιο από Facebook

Sasha Non Serviat
Γιώργο μου δεν είναι το θέμα μου η δημοσιοποίηση τυπικών. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί τόσο μεγάλο θέμα στις μέρες μας. ΈΝα αληθινό Μυστήριο δεν μπορεί να μειωθεί κατ'αυτόν τον τρόπο. Το θέμα μου είναι το μέσο με το οποίο κανείς επιλέγει ...να το κάνει. Ακριβώς επειδή είναι πολύ μεγάλη - και ναι, λεπτή - κουβέντα, ειδικά λαμβάνοντας υπ'όψη ότι μπορεί να σε διαβάζουν και τρυφερές ηλικίες, αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα - με όλα τους τα συμφραζόμενα - σε αυτές - δεν ξέρω κατά πόσον το facebook - εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης/διαφήμησης γαρ - προσφέρεται, για πάρα πολλούς λόγους. Και χωρίς να γνωρίζω τί ακριβώς θες να πεις λέγοντας - δημοσίως - ότι "θέλεις να στρέψεις το Ρεύμα προς μια κατεύθυνση", και τι θες να επιτύχεις μ'αυτό,το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κανείς πρέπει να αναλογιστεί πως αυτό συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη.

31 August 2010 at 22:51
Anonymous  

καταπληκτικο το τυπικο!

εχουμε φτειαξει και μεις με την παλιοπαρεα καμμια δεκαρια τετοια κει που το κωλοβαραγαμε στην καφετερια!

θα στα στειλω να γουσταρεις!

3 September 2010 at 22:46

Post a Comment