Imago Typhonis: Τα Ηχοχρώματα του Νεκρονομικόν  


Δέχτηκα σήμερα ένα ευχάριστο μήνυμα από κάποιον έλληνα αναγνώστη της ιστοσελίδας, στο οποίο μοιραζόταν μαζί μου ένα ιδιαίτερο ηχητικό δημιούργημα του, μια μουσική εξερεύνηση στον χώρο της Dark Ambient Ritual, μέσα από την οπτική του Νεκρονομικόν.


Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Dark Awake και την τελευταία τους δημιουργία που φέρει τον τίτλο Imago Typhonis.
Η μουσική τέχνη της ομάδας είναι ένα ατελείωτο καλειδοσκόπιο από ονειρώδες ηχοχρώματα που οδηγούν σε πρωτόγνωρα πεδία συνειδητότητας. Αποτελεί μια έκφραση όσο και μια έρευνα των μελών στην μαγική φιλοσοφία και πρακτική του Left Hand Path μέσα από διάφορες σχολές όπως το Luciferian witchcraft, και φυσικά το Ρεύμα του Νεκρονομικόν.
Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η δημιουργία του κατάλληλου κρασδαμικού πλαισίου χάρις του οποίου θα μπορέσει η συνείδηση του ατόμου να περάσει τις πύλες που οδηγούν στα κλιφωθικά τούνελ του Σεθ.
Τέλος, αξίζει να σημειώσω πως στην εν λόγω μουσική εμπειρία, ανάμεσα στα γνώριμα μουσικά όργανα και τα απαραίτητα ηχητικά εφέ, ακούγονται ήχοι από ανθρώπινα κόκκαλα (kanglings) τα οποία χρησιμοποιούνται σε ποικίλες εσωτερικές τελετές όπως αυτές του αποκρυφιστή Michael Ford, αλλά και πιο παραδοσιακά, στην Ταντρική πρακτική Chod.
Για περισσότερες πληροφορίες για τους Dark Awake, δείτε εδώ.

This entry was posted on Monday 27 September 2010 at Monday, September 27, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment