Επιτέλους Έτοιμο το «Μονοπάτι του Μαύρου Θεού»!  


«Επιτέλους ολοκληρώθηκε!» Χρωματισμένη από ενθουσιασμό και συγκίνηση, αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη έχοντας τελειώσει σήμερα μόλις, το νέο προσωπικό μου βιβλίο με τίτλο Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού.
Μετά από δυο χρόνια συνεχόμενης έρευνας, μελέτης ειδικών και σπάνιων βιβλίων, συναντήσεις με παράξενους ανθρώπους, συνεντεύξεις πολλών ξένων συγγραφέων, εντατικούς πειραματισμούς και ασυνήθιστες εμπειρίες, ο δεύτερος τόμος της έρευνας μου πάνω στα μυστήρια του Νεκρονομικόν, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.


Ήταν το 2008, όταν κυκλοφόρησα τον πρώτο τόμο -Necronomicon: Μια Έρευνα στην Απαγορευμένη Μαγεία του Λάβκραφτ και το Μεγάλο Αίνιγμα των Stargates- μέσα από το οποίο παρουσίαζα όχι μόνο τα στοιχεία που αποδεικνύουν το τι αληθινά συμβαίνει με το θρυλικό βιβλίο του Λάβκραφτ, αλλά και το πως το Νεκρονομικόν αφομοιώθηκε στην φιλοσοφία και την πρακτική μιας σειράς από μαγικά ταγμάτα, αποκρυφιστικής, βαμπιρικής και σατανικής (!) κατεύθυνσης.
Τι περισσότερο λοιπόν υπήρχε για να γραφτεί ένα δεύτερο -και μεγαλύτερο σε μέγεθος- βιβλίο; Πολύ απλά: στον πρώτο τόμο το βασικό ερώτημα που προσπάθησα να απαντήσω είναι «αν υπάρχει και τι είναι το Νεκρονομικόν». Το κεντρομόλο ερώτημα στον δεύτερο τόμο όμως, είναι «αν υπάρχουν και τι είναι οι θεοί και οι θεές της Μυθολογίας Κθούλου».
Όλοι όσοι έχετε γνωρίσει τον Λάβκραφτ μέσα από τα λογοτεχνικά του κείμενα, πολύ γρήγορα θα απαντήσετε πως ο Κθούλου, ο Αζαθώθ, ο Νυαρλαθοτέπ και οι άλλες θεότητες, είναι απλά και μόνο τα φανταστικά όντα που κατασκεύασε το μυαλό ενός pulp συγγραφέα της δεκαετίας του 1930.
Μέχρι και πριν μερικά χρόνια, θα συμφωνούσα και εγώ μαζί σας. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά! Βλέπετε, όχι μόνο οι θεότητες έτσι όπως περιγράφονται από τον Λάβκραφτ έχουν ένα βαθύτερο αρχετυπικό χαρακτήρα, αλλά απέκτησαν μεταφυσική υπόσταση μέσα από τις εργασίες μιας σειράς μάγων και αποκρυφιστών συγγραφέων που στην Μυθολογία Κθούλου διέκριναν καινούργια, πιο κατάλληλα εργαλεία για να προσεγγίσουν δυναμικά το Υπερβατικό!
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, πέρα από την αδιαμφισβήτητη λογοτεχνικά αξία της Μυθολογίας Κθούλου, τα τελευταία 40 χρόνια περίπου, το όλο θέμα έχει λάβει νέες, εντελώς διαφορετικές προεκτάσεις. Και είναι αυτή ακριβώς η εντελώς άγνωστη μέχρι σήμερα, πλευρά του mythos, που το δίτομο έργο μου έρχεται να εξερευνήσει.
Στο νέο αυτό βιβλίο λοιπόν, θα μάθετε περισσότερα για τα τάγματα και τις αδελφότητες που λατρεύουν τους θεούς της Μυθολογίας Κθούλου, θα διαβάσετε πως ακριβώς αυτές οι μορφές γεννήθηκαν στην φαντασία του Λάβκραφτ και το τι σήμαιναν για τον ίδιο. Θα βρείτε την σχέση που έχει το Νεκρονομικόν με την Αριστερή Ατραπό, και μαζί θα εξερευνήσουμε βήμα προς βήμα τις 11 Κλιφωθικές σφαίρες του Καμπαλιστικού Δέντρο του Θανάτου. Στην συνέχεια θα μάθετε τα πάντα για την ιστορία, την φιλοσοφία και την πρακτική του Chaos Magic, το πως ακριβώς οι Μεγάλοι Παλαιοί ερμηνεύονται και χρησιμοποιούνται από όλα τα μαγικά τάγματα σήμερα, θα διαβάσετε μια σειρά από πρακτικές ασκήσεις και τυπικά που αποκαλύπτουν τους τρόπους για να επιτύχει ο καθένας το Κάλεσμα, και κυρίως, θα ανακαλύψετε το μυστικό που κρύβεται πίσω από τις παράξενες γωνίες και τις 7 Πύλες... το μονοπάτι του Μαύρου Θεού, το ύστατο μυστήριο του Βιβλίου των Νεκρών Ονομάτων!
Με μεγάλη χαρά λοιπόν σας παρουσιάζω το νέο μου πόνημα, που από τα τέλη Μαίου βρίσκετε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, και θα περιμένω τα σχόλια και τις απορίες σας για τα θέματα που αναπτύσσονται στις σελίδες του.
Η σχέση μου με τα μυστήρια του Νεκρονομικόν διήρκησαν κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια. Και ήταν ομολογώ, από τα πιο όμορφα και δημιουργικά της ζωής μου...


This entry was posted on Friday 11 March 2011 at Friday, March 11, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

8 comments

Προβλέπω μεγάλη επιτυχία... :)

11 March 2011 at 11:08

σχόλιο από Facebook

Demetris Kun
άλλαξες τίτλο !
δεν θα το πεις necronomicon compendium ?

11 March 2011 at 11:10

Ο τίτλος δεν άλλαξε, απλά έχει δυο τίτλους Necronomicon Compendium / Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού. Όλοι οι τίτλοι μέσα στο βιβλίο (όπως θα δεις) είναι διπλή (λατινικά και ελληνικά)... έχει να κάνει με τις 2 όψεις του Δέντρου ;)...

11 March 2011 at 11:10

σχόλιο από Facebook

Demetris Kun
Ωραία ! Ωραία !

και πάλι πολύ φοβερό εξώφυλλο σου έφτιαξαν
ο nyrlathotep ειναι παλι ;

11 March 2011 at 11:11

όχι! Ο Κθούλου! πρόκειται για εικόνα από βρετανό καλλιτέχνη που απεικονίζει αυτόν που ονειρεύεται στην Ρ'λύε. Το μυστηριακό αίσθημα που αποπνέει η εικόνα, όπως και το γεγονός πως παραπέμπει σε μελανοκηλίδα Ρόρσαχ (βλέπε τα φτερά του πλάσματος) έχει να κάνει με το ίδιο το περιεχόμενο του βιβλίου... πόσο δε η έκλειψη/μαύρος ήλιος που βρίσκεται στην κορυφή, αλλά και το γεγονός πως το ίδιο το σώμα του πλάσματος, μοιάζει με τιτάνια πύλη... Αν και από τεχνική άποψης, ο πίνακας είναι απλός, ουσιαστικά κρύβει πολλά μηνύματα.

11 March 2011 at 11:11

σχόλιο από Facebook

Demetris Kun
εξερετικο σχεδιο
και οντος πολυ εφιαλτικη αποκωνησει
μιας επαφης του κθουλου μεσω των ονειρον
ακαθόριστη και απόκοσμη
όπως και υποτιθεμένη ύπαρξη του

11 March 2011 at 11:11

σχόλιο από Facebook

μαρια καλφοπουλου
κθουλου lives!

11 March 2011 at 11:12

Περιμένουμε Εναγωνίως Το Νέο Βιβλίο που φαίνεται να δίνει νέες προοπτικές στο φαινόμενο του Νεκρονομικού.

24 March 2011 at 09:34

Post a Comment