Το Λεύκωμα των Μεγάλων Παλαιών  


The Haunter of the Dark: And Other Grotesque Visions
Εικονογράφος: John Coulthart
Εκδόσεις: Creation Oneiros
Σελ.: 136


Στις 15 Σεπτεμβρίου 2006 επανακυκλοφόρησε σε πλούσια, αναθεωρημένη έκδοση, το εξαιρετικό graphic novel The Haunter of the Dark and Other Grotesque Visions του John Coulthart.
Όπως μάλλον θα έχετε καταλάβει, πρόκειται για την εικονογραφημένη απόδοση βασικών ιστοριών του Χ. Φ. Λάβκραφτ. Συγκεκριμένα, το κόμικ-λεύκωμα περιλαμβάνει τις ιστορίες Ο Στοιχειωτής του Σκοταδιού (1935), Το Κάλεσμα του Κθούλου (1926), και η Φρίκη του Ντάνγουιτς (1928).
Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ασπρόμαυρο, όπως άλλωστε θα ταίριαζε στην εφιαλτική ατμόσφαιρα των διηγημάτων του Λάβκραφτ, ο οποίος έζησε και έγραφε σε μια εποχή όπου η εικόνα του κινηματογράφου δεν είχε χρώματα.
Το Haunter of the Dark όμως –πέρα από τα σκοτεινά, μαγευτικά σκίτσα του Coulthart– ξεχωρίζει και για τη διεισδυτική εισαγωγή του γνωστού συγγραφέα κόμικς (σαν το The Killing Joke, V for Vendetta, From Hell κ.ά.) Alan Moore. Παράλληλα, στο τελευταίο μέρος του συγκεκριμένου graphic novel, ο Moore πραγματοποιεί μια ξενάγηση του αναγνώστη στον κόσμο των Μεγάλων Παλαιών μέσα από την πρακτική μαγεία που εξασκεί και ο ίδιος. O Moore, βλέπετε, έχει αποσυρθεί στην αγγλική επαρχία, δηλώνει μάγος και λατρεύει έναν αρχαίο θεό με μορφή φιδιού!
Στις πίσω σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης-μάγος μπορεί να βρει τις επικλήσεις των Μεγάλων Παλαιών (που έχει συντάξει ο ίδιος ο Moore), όπως επίσης και τη θέση τους στο Καμπαλιστικό Δέντρο της Ζωής!
Οι προσθήκες αυτές, στη νεότερη έκδοση, ασφαλώς κάνουν το βιβλίο να ξεχωρίζει, προκαλώντας την προσοχή όλων όσοι έχουν λατρέψει τις αλλοκοσμικές ιστορίες του Λάβκραφτ και θέλουν να ασχοληθούν με την εφαρμογή της μυθολογίας Κθούλου, μέσα στα πλαίσια της παραδοσιακής μαγείας και του Chaos Magick.


This entry was posted on Wednesday 31 December 2008 at Wednesday, December 31, 2008 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment