Ο Κλασσικά Εικονογραφημένος Λάβκραφτ  


Graphic Classics: H.P. Lovecraft
Εκδόσεις:Eureka Productions
Σελ: 144



H σειρά comic Graphic Classics έχει ως στόχο την παρουσίαση μεγάλων αριστουργημάτων –με θέμα τη φαντασία, τον τρόμο και το μυστήριο– από γνωστούς συγγραφείς, όπως οι Πόε, Ντόηλς, Γουέλς, Λόντον κ.ά. Ο τόμος που είναι αφιερωμένος στους Μεγάλους Παλαιούς του Λάβκραφτ είναι ο τέταρτος κατά σειρά (κυκλοφόρησε αρχικά το 2000, όμως επανακυκλοφόρησε το 2007 σε επαυξημένη έκδοση). Πρόκειται για 144 ασπρόμαυρες σελίδες με εικονογραφημένες ιστορίες του HPL, όπως το Η Σκιά Πάνω από το Ίνσμουθ, Οι Γάτες της Ούλθαρ, Τα Όνειρα στο Σπίτι της Μάγισσας κ.ά.
Οι σκιτσογράφοι –που στο μεγαλύτερο μέρος ακολουθούν πιστά την υπόθεση και τους διαλόγους των ιστοριών, έτσι όπως τους έγραψε ο Λάβκραφτ– είναι εξίσου γνωστά ονόματα (Gerry Alanguilan, Rich Rainey, Rick Geary και πολλοί άλλοι). Ο κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζει την ιστορία της επιλογής του με βάση τη δική του αισθητική, θυμίζοντας εδώ αρκετά την τριλογία των graphic novels Batman: Black and White. Αλλά και πάλι, η ποικιλία στο ύφος των σχεδίων δεν συγκρίνεται με τη μαεστρία του John Coulthart, του οποίου το έργο καταφέρνει κυριολεκτικά να συλλάβει το σκοτεινό μεγαλείο της Λαβκραφτικής ατμόσφαιρας.


This entry was posted on Saturday 17 January 2009 at Saturday, January 17, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment