Η Ιστορία των Μαγικών Βιβλίων  

Grimoires: A History of Magic Books
Owen Davies
Εκδ.: Oxford University Press Σελ.: 384


Κάθε εποχή έχει τα δικά της μαγικά βιβλία που επιβιώνουν στη σκιά των κειμένων της εκάστοτε δογματικής θρησκείας, εκπροσωπώντας μια μερίδα ανθρώπων που επιθυμούν έναν περισσότερο προσωπικό θεό! Αρκετά από αυτά τα βιβλία λέγεται πως παραδόθηκαν από τους ουράνιους αγγελιοφόρους του ίδιου του Θεού. Άλλα πάλι, θεωρείται πως γράφτηκαν από σοφούς και ενάρετους ανθρώπους στους οποίους αποκαλύφθηκε η αλήθεια.
Όπως και να έχει πάντως, τα μαγικά γριμόρια είναι αντικείμενα δύναμης, και με το πέρασμα των αιώνων, ο χρόνος τα έχει περιβάλει με αρκετό μυστήριο και αξιομνημόνευτες ιστορίες.
Η ιστορία των μαγικών βιβλίων είναι η ιστορία της εναλλακτικής σκέψης, και ο συγγραφέας αυτού του έργου χαρτογραφεί ουσιαστικά τη μυστική ιστορία της ανθρώπινης θρησκευτικότητας!
Αξίζει τέλος να σημειώσω πως υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για το Νεκρονομικόν, τοποθετώντας το στην λίστα των πιο διαδεδομένων και ισχυρών γριμορίων σήμερα…


This entry was posted on Tuesday 5 May 2009 at Tuesday, May 05, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment