Tα Ταρώ του Σκοτεινού Γριμορίου  


Dark Grimoire Tarot
Michele Penco
Εκδ.: Los Scarabeo


Ο βασικός μηχανισμός μιας τράπουλας Ταρώ είναι να επιτρέπει στο νου του χρήστη να προβάλει με όσο γίνεται λιγότερο συνειδησιακό φιλτράρισμα, αλήθειες που βρίσκονται στο ασυνείδητο πεδίο. Ή για να το πω πιο απλά, λειτουργική είναι εκείνη η τράπουλα που σαν γυαλισμένος καθρέπτης αντανακλά την εικόνα του πραγματικού που βρίσκεται μέσα στην ψυχή μας.
Η δεύτερη βασική χρήση μιας τράπουλας Ταρώ είναι να αποτελείτε από ένα εύστοχο συνδυασμό συμβόλων με τρόπο τέτοιο ώστε να επιτελούν ένα μυητικό έργο σ’ αυτόν που θα σκύψει επάνω στις κάρτες για να εργαστεί σοβαρά μαζί τους.
Η τράπουλα του Michele Penco αποτυγχάνει σε όλα (χαρακτηριστικά, μου θυμίζει έναν νεαρό που είχα γνωρίσει κάποτε, και ο οποίος θέλοντας όπως μου έλεγε να ασκηθεί στην πρακτική μαγεία και τον Δρυϊδισμό, αγόρασε το Tarot of the Secret Forest, μια τράπουλα με νεράιδες!!) Πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμη εμπορική εκμετάλλευση των φίλων της Μυθολογίας Κθούλου που συγκεντρώνουν –λες και αναζητούν τις σκορπισμένες σελίδες του Al Azif– οτιδήποτε κυκλοφορήσει στην αγορά με την στάμπα του Νεκρονομικόν!
Κάπως έτσι, έπεσα και εγώ θύμα αυτής της… μανίας, παραγγέλνοντας μια ακόμη τράπουλα που έκδωσε το 2008 η Los Scarabeo (δηλαδή ο εκδοτικός οίκος Llewellyn, o ίδιος που έχει βγάλει τα Νεκρονομικόν του Tyson).
To artwork είναι εξαιρετικό, μόνο που θα ταίριαζε περισσότερο σε σύγχρονο κόμικ ή σε κάποια από τις παλιές σειρές του Magic the Gathering. Σίγουρα όμως, η εικονογραφία δεν προσφέρει τίποτα σ’ αυτόν που θέλει να αποκτήσει την Τράπουλα του Σκοτεινού ΓριμορίουTarot del Necronomicon όπως αναγράφετε στην πίσω πλευρά του πακέτου) για να την χρησιμοποιήσει σε κάποια μαγική εργασία.
Όσον αφορά τέλος τις οδηγίες, η εισαγωγή στην Μυθολογία Κθούλου και στην σχετικότητα των μαγικών παραδόσεων είναι συμπαθητική, αλλά δεν προσφέρει κάτι πραγματικά καινούργιο στο όλο θέμα.
Αν τώρα θέλετε να διαβάσετε και μια δεύτερη (πιο θετική) γνώμη, δοκιμάστε εδώ, μονάχα που διαφωνώ κάθετα στα σχόλια περί του πόσο πραγματικά disturbing είναι οι εν λόγω κάρτες! Προφανώς δεν γνωρίζει τα Sinister Tarot του Christos Beest από το ΟΝΑ…


This entry was posted on Sunday 2 August 2009 at Sunday, August 02, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment