Διάλεξη για τον Μαγικό Κόσμο των Ονείρων  

Αν το Νεκρονομικόν υπάρχει κάπου, τότε σίγουρα βρίσκεται στα όνειρα μας…
Το ονειροπεδίο είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές έμπνευσης του ανθρώπου, και δεν είναι τυχαίο που απασχολούσε και απασχολεί τον καθένα μας. Είτε σαν μια στιγμιαία φυγή από την καθημερινότητα, είτε σαν ένα μικρό παράθυρο στον μακρόκοσμο της ψυχής μας, είτε σαν μια ξεχωριστή εμπειρία επαφής με το Άλλο, η εμπειρία του ονείρου μας συγκινεί όλους.

Στις 13 Δεκεμβρίου λοιπόν, στο Στέκι Αναζήτησης θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή ομιλία που σκοπό έχει να μυήσει τους παρευρισκομένους στον μυστικό (και μαγικό) κόσμο των ονείρων.
Ομιλιτής είναι ο Άγγελος Βιαννίτης, συνάδελφος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και κλινικός υπνοθεραπευτής που έχει ειδικευτεί στην ανάλυση ονείρων και στις εφαρμογές DreamWork με τον S.K. Williams.
Έχει εργαστεί στην δημιουργία ομάδων DreamWork στο Νόριτζ και στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.
Ενώ από το 1998 έχει ιδρύσει και διευθύνει το Ονειρικό Εργαστήρι, διοργανώνοντας σεμινάρια και εργαστήρια με θέμα την ανάλυση και ερμηνεία των ονείρων, το συνειδητό ονείρεμα και την Θιβετανική Ονειρική Γιόγκα (Mi-Lam).
Ο γνωστός ψυχολόγος λοιπόν θα πραγματοποιήσει εθνολογικές, φιλοσοφικές, ψυχολογικές και πνευματικές προσεγγίσεις για την κατάσταση του ονειρέματος, τα όνειρα και το συνειδητό ονείρεμα σαν εργαλεία της ανθρώπινης εξέλιξης, το «εγώ» που αυταπατάται, τα όνειρα που λένε την αλήθεια για τον εσώτερο Εαυτό, καθώς και το ονείρεμα ως πρόγευση θανάτου και αναγέννησης αλλά και σαν πύλη για το ανεξερεύνητο ανθρώπινο δυναμικό μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ στο χώρο του Στεκιού (Καφέ Dasein, Σολωμού 12, Εξάρχεια) στο κέντρο της Αθήνας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

This entry was posted on Wednesday 2 December 2009 at Wednesday, December 02, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comments

Όσοι έχασαν την ομιλία του κ. Βιαννίτη, ή απλά θέλουν να την παρακολουθήσουν πάλι, μπορούν να βρούνε αναρτημένο το βίντεο στην εξής διεύθυνση: http://techtv.gr/steki3.html

16 January 2010 at 10:17

Post a Comment