Η Μαγική Ευχή των Επιλογών  


Ένα μικρό τυπικό από το Liber 880, το προσωπικό μου μαγικό ημερολόγιο που εξετάζει πρακτικά το Ρεύμα του Νεκρονομικόν.

Σκοπός αυτής της μαγικής εργασίας είναι ο καθορισμός και η ενίσχυση της θέλησης του ασκητή πάνω στις επιθυμίες και τα εμπόδια της ζωής του. Η μαγεία είναι πρώτα από όλα ένα αυτογνωσιακό μονοπάτι, γι’ αυτό και είναι σημαντικό ο μάγος να γνωρίζει τον εαυτό του, τι είναι αυτό που τον παρακινεί όπως και τι είναι αυτό που τον σταματά.


Ξεκινήστε την εργασία με διαλογισμό μπροστά σ’ ένα λευκό κερί. Γι’ αυτό το τυπικό δεν χρειάζεται να στήσετε τον βωμό, θα ήταν όμως ωφέλιμο να φορέσετε τον μαύρο μανδύα, και έχοντας ριγμένη μπροστά την κουκούλα έτσι ώστε το πρόσωπο σας να παραμένει καλυμμένο. Ο χρόνος της εργασίας μέσα στην εβδομάδα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πρέπει όμως να είναι νύχτα – όπως άλλωστε πάντα νύχτα εργάζεται ο ασκητής στο Ρεύμα του Νεκρονομικόν.

Αφού έχετε ολοκληρώσει τον διαλογισμό σας, γράψτε σε ένα καθαρό χαρτί, όλα αυτά που θέλετε να συμβούν στην ζωή σας (αριστερά) και όλα αυτά που σας εμποδίζουν ή φοβάστε (δεξιά) – προσπαθήστε η λίστα σας να περιέχει τουλάχιστον 8 με 10 αναφορές. Μην βιαστείτε να ολοκληρώσετε τους δυο καταλόγους. Και όταν το κάνετε, διαβάστε ξανά προσεχτικά το περιεχόμενο τους στοχαζόμενοι την σημασία τους.
Στην αριστερή λίστα σχεδιάστε από επάνω το έμβλημα του Αγίου Φύλακα Αγγέλου σας, ενώ στην δεξιά την πεντάκτινο των Πρεσβυτέρων Θεών.
Κάτω από τις δυο λίστες γράψτε τα εξής λόγια (από μια φορά σε κάθε πλευρά): «Είθε αυτά που θέλω, να συμβούν. Είθε αυτά που φοβάμαι, να φύγουν! Με την χάρη του Αστούρ του φτερωτού, να φτάσει η προσευχή αυτή στα αυτιά του Τυφλού Θεού, και η Θέληση μου πράξη ας γίνει!»
Έπειτα κόψτε το χαρτί στην μέση διαχωρίζοντας τις δυο λίστες. Πάρτε την δεξιά λίστα και βάλτε της φωτιά χρησιμοποιώντας το λευκό κερί που βρίσκεται αναμμένο μπροστά σας. Παράλληλα, διαβάστε ξανά την προσευχή που γράψατε στην λίστα.
Παρατηρήστε τον καπνό που αναδύεται, ενώ μαζί ψάλετε τρεις φορές το κάλεσμα «Ία Ία Ία Αστούρ», ενώ στο τελειώνοντας το κάθε κάλεσμα, χτυπάτε από μια φορά την μικρή καμπάνα.
Στην συνέχεια τοποθετήστε το μαυρισμένο χαρτί σε ένα μικρό πήλινο δοχείο και αφήστε το να κρυώσει στο φεγγαρόφωτο. Όταν σηκωθεί ο Ήλιος, απλά σκορπίστε την στάχτη στον άνεμο.

Την επόμενη ημέρα, και ενώ ο Ήλιος είναι ακόμη δυνατός στο ουράνιο στερέωμα, πάρτε την αριστερή λίστα και θάψτε την στο έδαφος. Από επάνω τοποθετήστε μια πέτρα και χύστε λίγο κρασί στην κορυφή της λέγοντας τα εξής λόγια: «Μείνε στη Γη και φύτρωσε. Γίνε δέντρο-στήριγμα στην εξέλιξη του εαυτού μου. Στο όνομα του ____ του Άγιου Φύλακα Αγγέλου μου!»
Το τυπικό ολοκληρώθηκε.
Ία Αζαθώθ

This entry was posted on Monday 5 April 2010 at Monday, April 05, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comments

irenicus777  

Πολύ ωραίο τυπικό. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η απλότητά του. Γενικά έχω δει πολλά τυπικά λαβκραφτικής μαγείας και αυτό που με ενοχλούσε στα περισσότερα από αυτά είναι η υπερβολική πολυπλοκότητά τους. Είμαι γενικά της άποψης "όσο πιο απλό, τόσο πιο αποτελεσματικό".

7 April 2010 at 12:28

Post a Comment