Το Μονοπάτι του Κθούλου  


Το Μονοπάτι του Κθούλου
Όγκοστ Ντέρλεθ
Εκδ.: Αίολος
Σελ.: 275


Μόλις κυκλοφόρησε μια νέα μετάφραση του κλασσικού έργου του Ο. Ντέρλεθ, Το Μονοπάτι του Κθούλου, από τον καλό φίλο και συνεργάτη, Θωμά Μαστακούρη.
Στο βιβλίο αυτό, μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν τα μυστικά των ακατονόμαστων λατρειών του σκότους, προσπαθούν απεγνωσμένα να σφραγίσουν τις πύλες των διαστάσεων που πρόκειται σύντομα να ανοίξουν για να εξαπολύσουν τον εξώτερο τρόμο.
Από το μυστηριώδης Άρκαμ και το στοιχειωμένο Ίνσμουθ μέχρι τα φαράγγια των Άνδεων και τις έρημους της Αραβίας, ακολουθήστε τα ίχνη των Μεγάλων Παλαιών ως την ύστατη αναμέτρηση, καθώς η Ρλιέχ αναδύεται μέσα από τα κύματα του Ειρηνικού και ο Μέγας Κθούλου ξυπνά για να διεκδικήσει τη χαμένη του εξουσία!

Το έργο αυτό κυκλοφορεί για δεύτερη φορά στην χώρα μας. Η πρώτη ήταν το 2003, από τις pulp εκδόσεις Terra Nova και σε μετάφραση Θεοπίστης Καβακοπούλου.
Σύντομα, θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος τόμος με τίτλο Η Μάσκα του Κθούλου.

This entry was posted on Thursday, 1 April 2010 at Thursday, April 01, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

6 comments

Anonymous  

Επιτέλους!

Mike Dracon

1 April 2010 at 13:54

Mακάρι να έχουμε πιο συχνά κυκλοφορίες, έστω και παλιές, απο την μυθολογία ΚΘΟΥΛΟΥ.
Βέβαια, το θέμα είναι να ξεφυτρώνουν και καινούργιες ιστορίες της μυθολογίας, ώστε να μπορούμε να ικανοποιήσουμε την πείνα μας για τρόμο!!!

1 April 2010 at 22:42

Συμφωνώ 1000% μαζί σου! Στο εξωτερικό κυκλοφορούν δεκάδες νέοι τίτλοι από νέους συγγραφείς που εργάζονται πάνω στην Μυθολογία Κθούλου. Δυστυχώς στην χώρα μας, όλοι –λίγο ή πολύ– βαδίζουν στα γνώριμα μονοπάτια αγνοώντας (εγκληματικά σχεδόν) οτιδήποτε νέο!
Αλλά και αυτό κάποια στιγμή θα αλλάξει…

1 April 2010 at 22:58

Σχόλιο από το FaceBook
Ved Buens Ende: Το εχω από άλλες εκδοσεις. φανταστικο βιβλιο. το διαβαζω συχνα γιατι πραγματικα «χανομαι» με τις ιστοριες του.
Τολμω να πω ότι εδώ ο Ντερλεθ αγγιζει το μεγαλειο του Λαβκραφτ! Θυμαμαι ότι μου εκανε ακομη μεγαλυτερη εντυπωση (περα από τις αξεπεραστες περιγραφες του Ινσμουθ) το γεγονος ότι η οψη του συγγραφεα θυμιζε βατραχο! Είναι μια εικονα στο πισω μερος του βιβλιου που εχω.
Τωρα ξανα διαβαζω το Παραξενοι Κοσμου του Ρομπερτ μπλοχ!

11 April 2010 at 10:21

Σχόλιο από το FaceBook
Ved Buens Ende: Να πω ότι κι εγω γοητευομαι περισσοτερο από τους παλιους τιτλους, ισως λογο της αγνοτητας, του ¨παλιου¨, αλλα και της «πρασινιλας» που βγαινει από εκει.

Αληθεια, εχει πεσει στα χερια σας καποιο βιβλιο που φτανει σε επιπεδο το ¨Οι Αβυσσαιοι¨ ή καποιο γνωστο βιβλιο του Λαβκραφτ, ας πουμε?

Βεβαια, δεν ξερω τι θεωρει καποιος νέο τιτλο. Πχ κατι που βγηκε το 80 είναι στα καινουργια οσον αφορα τον Μυθο?

11 April 2010 at 10:21

Χμ… δυστυχώς τα λογοτεχνικά μου αναγνώσματα φτάνουν μόλις το 5% των βιβλίων με τα οποία ασχολούμαι, και ως έτσι δεν έχω να σου δώσω μια ουσιαστική απάντηση. Αν θέλεις όμως, μπορείς να αναζητήσεις το βιβλίο του Chris Ernst, A Cthulhu Mythos Bibliography & Concordance (1999) που καταγράφει όλες τις ιστορίες του Mythos από την εποχή του Λάβκραφτ, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου. Για πιο σύγχρονα δείγματα, απλά πληκτρολόγησε την λέξη Cthulhu στο Amazon και θα βρεις πολλούς νέους και εντυπωσιακούς τίτλους.

11 April 2010 at 10:22

Post a Comment