Οι Κόσμοι του Λάβκραφτ σε Νέο Κόμικ  


Οι Κόσμοι του Λάβκραφτ
Απόκρυφα: 1
Εκδ.: Intro Books
Σελ.: 48


Η αγάπη της 9ης τέχνης για τον κοσμικό τρόμο έτσι όπως τον απεικόνισε ο Χ.Φ. Λάβκραφτ είναι ιδιαίτερα μεγάλη και τα τελευταία χρόνια οι εικονογραφημένες μεταφορές των ιστοριών του είναι πολυάριθμες.
Πριν λίγες μέρες λοιπόν, κυκλοφόρησε ένας νέος σκληρόδετος τόμος με 48 σελίδες που ζωντανεύουν την Μυθολογία Κθούλου.

Από το δελτίο τύπου του άλμπουμ, διαβάζω τα εξής:
Από την νύχτα των χρόνων, οι σκοτεινοί Θεοί διαφθείρουν τον κόσμο μας. Είναι οι Μεγάλοι Παλαιοί. Η τρέλα είναι το πρόσωπο τους. Ο τρόμος το βασίλειο τους. Το ξύπνημα τους πλησιάζει...
Στο ξεχωριστό αυτό έργο θα βρείτε τις εικονογραφημένες ιστορίες του Λάβκραφτ όπως: Σημάδι Δίχως Όνομα, Ντάγκον, Το Τελευταίο Ταξίδι του Κόνσταμπλ Σουάν, Τουνγκούσκα και Σφαγή στο Λύκειο Μισκατόνικ.

Ας σημειωθεί πως στην χώρα μας είναι η τρίτη φορά που βγαίνει κόμικ επηρεασμένο από το Mythos (βλέπε εδώ και εδώ). Ελπίζω σύντομα να προκύψουν και άλλοι τίτλοι…

This entry was posted on Monday 12 April 2010 at Monday, April 12, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 comments

Βέβαια, για να πω την αλήθεια, αν εξαιρέσουμε το πολύ εντυπωσιακό εξώφυλλο, ένα γρήγορο ξεφύλλισμα του άλμπουμ αρκεί για να απογοητεύσει παρά να ενθουσιάσει τον κάθε φαν του είδους. Τα σκίτσα είναι πολύ απλά, και το σκληρό εξώφυλλο είναι πραγματικά περιττό «στόλισμα» ενός προϊόντος που δεν αξίζει τα 22 ευρώ του… το πιο εκνευριστικό δε ήταν η τελευταία ιστορία όπου θίγεται προς χάρη φτηνού εντυπωσιασμού ένα αρκετά σοβαρό θέμα – οι μαθητές μαζικοί δολοφόνοι.
Λυπάμαι για την επιλογή της συγκεκριμένης έκδοσης όταν κυκλοφορούν στο εξωτερικό ήδη πολλοί καλύτεροι τίτλοι!

12 April 2010 at 20:33
Patroklus  

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας Κύριε Ιωαννίδη. Είναι πολύ σημαντικό που εκφράζετε την προσωπική σας άποψη ακόμα κι αν είναι επικριτική. Έτσι και οι αναγνώστες είναι καλύτερα ενημερωμένοι για τις διάφορες εκδόσεις που μπορεί να είναι όσο καλές φαίνονται ή οχι.

14 June 2010 at 22:42

Post a Comment