Ο Σκοτεινός Ιππότης του Νυαρλαθοτέπ  


The Dark Knight of Nyarlathotep
Warlock Asylum
Εκδ: Lulu
Σελ: 78


Ο Warlock Asylum είναι ένας από τους πλέον γνωστούς οπαδούς του Ρεύματος του Νεκρονομικόν που ασχολείται συστηματικά με την μαγική εφαρμογή του Μαύρου Βιβλίου, τουλάχιστον έτσι όπως αυτό αποτυπώνετε στο Νεκρονομικόν του Σίμωνα. Όμως, αν και εξαιρετικά δραστήριος, οι συλλογισμοί και η επιχειρηματολογία του συχνά δεν χαίρουν εγκυρότητας. Για τον λόγο αυτό διστάζω τις περισσότερες φορές να μεταφέρω εδώ κομμάτια της δουλειάς του, όπως και προβληματίστηκα αρκετά για το αν πρέπει ή όχι να παρουσιάσω το νέο του συγγραφικό «πόνημα».
Παρόλ' αυτά, οφείλω να το κάνω, και ως έτσι... η νέα εργασία του τιτλοφορείτε The Dark Knight of the Necronomicon, ονομασία που πηγάζει από την αγάπη του συγγραφέα για την μυθολογία του Σκοτεινού Ιππότη της Gotham City! Βέβαια, στις σελίδες του δεν θα συναντήσετε τον Batman, αλλά μια φιλοσοφική (;) απόπειρα του Warlock για το πάντρεμα της Λαβκραφτικής αντίληψης με την αποκρυφιστική παράδοση που διαμόρφωσε ο Σϊμωνας.
Έκπληξη πάντως προκαλεί το γεγονός πως ένας από τους βασικούς εμπνευστές του Warlock είναι ο Jason King, συγγραφέας του Postmodern Satanism...

Αν θέλετε να αποκτήσετε το βιβλίο, δείτε εδώ. Ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε όλους τους τίτλους που υπογράφει ο συγγραφέας.

This entry was posted on Sunday 30 January 2011 at Sunday, January 30, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment