Λαβκραφτική Μουσική & Ταινία Made in Greece!  

Μέχρι σήμερα έχουμε δει πολλές οπτικοακουστικές παραγωγές εμπνευσμένες από τον Λάβκραφτ που άλλοτε καταφέρνουν να αγγίξουν το μεγαλείο της λογοτεχνίας του, ενώ άλλοτε απλά προσπαθούν να μας πείσουν (ατυχώς) πως διαθέτουν έστω και κάτι το λαβκραφτικό. Τι γίνεται όμως, όταν το αποτέλεσμα, όχι απλά είναι ποιοτικό, αλλά και προέρχεται από την ίδια σου την χώρα;
Έτσι, περήφανος το ομολογώ, ένιωσα όταν μόλις πρόσφατα γνώρισα την ύπαρξη δυο διαφορετικών, αλλά εξίσου δυνατών παραγωγών, στο χώρο της μουσικής αλλά και του κινηματογράφου, που φέρουν υπογραφή ελληνική.
Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν, μιλάμε για έναν νεαρό, αλλά πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη από την Αθήνα που υπό τον τίτλο The Seal Of R'Lyeh, έχει συνθέσει δυο άκρως εντυπωσιακά dark ambient συλλογές, το Unnausprelichen Kulten (The novel of the Black Seal) και το From the Ruins of Sarkomand που αποτελεί μια συγκεντρωτική δουλειά καθώς περιέχει όλες τις προηγούμενες κυκλοφορίες του μουσικού, σε ένα cd.
Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τον Kezaiah Meyson και την μουσική του περιπλάνηση (όπως και να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο από την σκοτεινή του μουσική) δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του, εδώ.
Περνώντας τώρα στην Μεγάλη Οθόνη, μου γνωστοποιήθηκε πρόσφατα η ύπαρξη μιας καλογυρισμένης ταινίας, όπου πίσω από τον φακό της κάμερας κρύβεται ο σκηνοθέτης Γιάννης Τζουβελέκης. Πρόκειται για το Shadow Beyond Time, μια ελληνική ταινία μικρού μήκους που είναι βασισμένη στις ιστορίες του Λάβκραφτ, Shadow Out Of Time και Shadow Over Innsmouth.
Γυρισμένη το καλοκαίρι του 2010, η ταινία διηγείται την παράξενη ιστορία του καθηγητή του Πανεπιστημίου της πόλης του Arkham, Nathaniel W. Peaslee, που μετά από μια σειρά περίεργων περιστατικών και οραμάτων, συνειδητοποιεί ένα μεγάλο μυστικό που θα αλλάξει για πάντα την ζωή του. Ολόκληρη την ταινία, μπορείτε να την δείτε εδώ.

This entry was posted on Wednesday 1 June 2011 at Wednesday, June 01, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comments

Σχόλιο από Facebook

Fotis Baltoumas
Γνώριμες φάτσες σε αυτό το φιλμ... κι αναρωτιόμουν τι απέγιναν τα παιδιά της "Nostalgeek films"!

1 June 2011 at 16:32

Post a Comment