Ακόμη ένα… Κάλπικο Νεκρονομικόν!  


Necronomicon
Συγγραφέας: Joshua Free
Εκδόσεις: Dragon Key Press
Σελίδες: 255


Ήταν στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου μου όταν αναφέρθηκα για πρώτη φορά στο Necronomicon του Merlyn Stone που εκδώθηκε το 1999. Ο δημιουργός του, τότε ιδρυτής του Elven Fellowship Circle of Magick και πρώην μέλος του Order of Bards, Ovates and Druids, δέχτηκε τα πυρά των συγγραφέων του The Necronomicon Files που εξοργίστηκαν (και δικαιολογημένα) από την φτηνή απάτη.
Σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια μετά, ο ίδιος συγγραφέας (αλλά αυτή την φορά με τον πραγματικό του όνομα, Joshua Free), δημοσίευσε μια νέα έκδοση του δικού του Νεκρονομικόν (που συμπληρώνουν τις ιδιωτικές εκδόσεις Necronomicon Liturgy & Lore, και Necronomicon Gatekeepers Grimoire) στο οποίο υποστηρίζει πως για πρώτη φορά δημοσιεύεται η ορθή μετάφραση των αρχαίων Μεσοποταμιακών κειμένων που αφορούν την απαγορευμένη θεολογία των Μεγάλων Παλαιών.
Στην πραγματικότητα όμως κάνει μια πολυσέλιδη –και σε πολλά σημεία σαφώς επηρεασμένη από τα βιβλία του Ζαχαρία Σίτσιν– ατεκμηρίωτη μύξη από διαφορετικά ονόματα δύναμης (βαβυλωνιακής και αιγυπτιακής προέλευσης), παραθέτει προσευχές που δεν έχουν πηγή, και προβαίνει σε αδικαιολόγητες παρεμβάσεις σε αυθεντικά κείμενα!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εντελώς λανθασμένη παρουσίαση των 50 ονομάτων του Marduk που μπορείτε –αν έχετε αγοράσει το βιβλίο γυρίστε σελ. 107-112– να συγκρίνεται με το αυθεντικό κείμενο (Enuma Elish, πινακίδες VIb – VII).
O Free, σήμερα ιδρυτής του Ordo Nabu Maerdechai, υποστηρίζει με λίγα λόγια πως με το βιβλίο του προσφέρει το αυθεντικό Νεκρονομικόν, εξηγώντας πως η έκδοση του Σίμωνα (1977) όχι μόνο είναι ελλιπής αλλά και λανθασμένη. Δυστυχώς για τον ίδιο, το μόνο που κατάφερε είναι ένα ακόμη εμπορικό (αλλά ευτελή) δορυφόρο του Σιμωνομικόν, και τίποτα παραπάνω…


This entry was posted on Thursday 22 October 2009 at Thursday, October 22, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment